Zomer of winterbanden

Het weer verandert het hele jaar door, wat invloed heeft op de rijomstandigheden op de weg. Uw voertuig heeft baat bij banden op de wielen die speciaal zijn bedoeld voor uw rijgedrag en regionale weersomstandigheden. In sommige landen zijn winterbanden zelfs wettelijk verplicht. In deze sectie bespreken we de verschillen tussen drie bandencategorieën; zomerbanden, winterbanden of all-season banden.

Wanneer heb je zomerbanden nodig?

Tijdens het warmere seizoen, waar de temperatuur boven de 7 ° C stijgt, is het raadzaam uw wielen te voorzien van zomerbanden. Ze bieden hoge gripniveaus op natte en droge wegen dankzij hun speciale loopvlakpatronen en loopvlakcompounds. Zomerbanden bieden ook hoge stabiliteit in bochten en optimale kilometerprestaties bij zomerse temperaturen. Dit betekent dat u tijdens de warmere maanden vol vertrouwen met uw auto kunt rijden op zowel droge als natte gladde wegen. Onthoud echter dat zomerbanden niet geschikt zijn voor winterse omstandigheden, dus zorg ervoor dat u uw banden verwisselt wanneer het seizoen erom vraagt.


Wanneer heb je winterbanden nodig?

Als de temperatuur onder de 7 ° C komt, is het tijd om over te schakelen op winterbanden. Deze banden presteren goed onder alle winterse omstandigheden, van sneeuw en ijs tot natte en koude droge wegen. Ze bieden verbeterde remprestaties in sneeuw- en ijzige omstandigheden en hebben een dieper loopvlakpatroon, waardoor sneeuwbrij wordt verwijderd en in sneeuw wordt gegraven voor meer tractie.

Een andere reden waarom ze zo effectief zijn, is dat ze zijn gemaakt van een aangepaste rubbersamenstelling die zacht en flexibel blijft bij lage temperaturen voor een betere controle over het voertuig. Maar het is niet aan te raden om bij warm weer winterbanden te gebruiken; deze zachtere verbinding zal sneller slijten op droog asfalt en moet eerder worden vervangen.

Voor meer informatie neem gerust contact op met JD Banden en Velgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *