Slecht werkende accu

Steeds meer apparaten worden gemaakt op basis van een accu. Zo zou een gemiddelde accu zo’n drie tot zes jaar meegaan. Accu’s zijn vaak erg prijzige onderdelen waar je natuurlijk zo lang als mogelijk mee wil doen. Tegenwoordig is het reviseren van een accu een goede en veel goedkopere oplossing. Meer info hierover lees je in deze tekst.

Hoe weet ik dat mijn fietsaccu aan onderhoud toe is?

Een van de meest voorkomende en gebruikte accu’s is een fietsaccu. Hoe weet je nou precies wanneer deze aan revisie toe is? Dit ga je waarschijnlijk erg snel opmerken. Kenmerken hiervan zijn dat je accu niet meer goed werkt, slecht oplaadt of de capaciteit ineens veel korter is. Je kunt in deze gevallen ervoor kiezen om een nieuwe accu aan te schaffen of deze te laten reviseren. Een fietsaccu reviseren is een goedkopere oplossing en dan in de meeste gevallen ook aan te raden.

Wat houdt reviseren in?

Bij het reviseren van een fietsaccu worden de cellen van de accu vervangen, de behuizing blijft dan intact. Nadat de fietsaccu is gereviseerd dient deze weer in nieuwstaat te zijn en even lang mee te kunnen gaan als een nieuwe accu. 

Belangrijk om op te letten 

Het klinkt allemaal natuurlijk erg goed, je accu laten reviseren en daarna is die weer zo goed als nieuw. Toch brengt het ook enkele risico’s met zich mee en zal goedkoop toch duurkoop zijn. Het is om te beginnen belangrijk om de revisie niet zelf te doen, ook niet als je enige verstand hebt van accu’s. Laat dit dus altijd uitvoeren door een professioneel bedrijf. Zorg er vervolgens voor dat het bedrijf die jouw revisie gaat verzorgen niet enkele cellen vervangt maar allemaal. Vervang indien nodig ook het batterijmanagementsysteem. Het is belangrijk dat de nieuwe cellen en het BMS op elkaar aansluiten, deze verschillen vaak in volt en wanneer dit niet gelijkwaardig is kan de accu stuk gaan.  Als laatste is het aan te raden om te vragen om duurzame nieuwe cellen van een bekend merk. Deze zijn vaak kwalitatief goed en bieden zo de optimale levensduur. Wederom is hierin goedkoop vaak duurkoop. 

Wat kost het reviseren van een fietsaccu?

De kosten van een accu reviseren  variëren. Dit hangt af van het type en de grote van de accu. Vaak kun je een prijs in gedachte nemen dat schommelt tussen de €250,- en €500,-. De kosten van een nieuwe accu beginnen ongeveer bij de €500 en kan oplopen tot en met €1000,- afhankelijk van het merk en type accu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *